Fødevaresikkerhed
Forbrugere forventer sikre fødevarer, og der er mange forskellige standarder, som stiller krav ti fødevarevirksomheder, som skal dokumentere, at de har styr på fødevaresikkerheden.
For nogen virksomheder er det tilstrækkeligt at leve op til lovkrav, og mange kan drage en fordel af at følge et anerkendt ledelsessystem. I food kan man certificeres efter mange standarder, og det kommer an på hvor i værdikæden man, som virksomhed, operer.
DNV kan hjælpe med certificering efter GMP+, FSA, FAMI-QS og FSSC 22000, GLOBAL G.A.P., ASC fiskefoder, ISO 22000, HACCP, BRCGS, fiskeristandarder og mere.
Fordele ved at blive certificeret
Ved at opnå certificering kan din virksomhed påviseligt garantere, at I opfylder de lovmæssige regler og de krav, der er aftalt med parterne i kæden. Certificeringen gør det muligt for din organisation at:
- Opbyg tillid til dit systems ydeevne internt og eksternt ved at anvendelse af passende ledelsesprincipper i organisationen.
- Implementer en struktureret tilgang til løbende at forbedre processer og vide, hvor indsatsen skal fokuseres
- Formidle tillid til kunderne ved at vise, at jeres produkt eller service er fremstillet ved hjælp af sikre processer
- Bevise, at der er truffet alle rimelige forholdsregler
- Give kunderne mulighed for at kræve certificering og vurdering af leverandører, hvis de opererer i et land med en stærk lovgivningsramme for fødevaresikkerhed