Skip to content

Blog 10: Tidslinje og de næste skridt

Blog 10: Tidslinje og de næste skridt

Overgangsperiode 

Med offentliggørelsen af ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015 får virksomheden en treårig overgangsperiode til at flytte deres certificeringer fra de aktuelle versioner til de nye versioner. Så på papiret er der god tid til at gøre de nødvendige fremskridt. Men jeg anbefaler alligevel kraftigt, at din virksomhed allerede nu begynder at overveje de ændringer, der skal foretages, så processen forløber så glat som muligt. 

Hvad bør du allerede nu gøre? 

Her et par tips til, hvad du kan gøre med det samme:

  • Dyk ned i de informationer om de nye standarder, der ligger frit tilgængeligt på nettet. Der er masser af gode input at hente - herunder nogle fremragende blogs fra organisationer og foreninger, fx Chartered Quality Institute (CQI) og Institut for Environmental Management and Assessment (IEMA).
  • Få styr på standarderne og begynd at se på, hvordan du tilpasser din virksomhed til de vigtigste ændringer (og de ikke-så-vigtige ændringer). Brug ressourcerne i din organisation og engager toplederne i processen. De nye standarder kræver netop, at den øverste ledelse skal engagere sig i kvalitetsarbejdet i langt højere grad, så I kan lige så godt begynde med det samme. 
  • Dette lyder måske lidt basalt, men sørg for at få en kopi af ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015 (og om muligt også ISO 9000:2015). Det er nøgledokumenter, som du kommer til at arbejde med i mange år frem. 
  • Tal med din certificeringsorgan, og din auditor om ændringerne. Hør nærmere om potentielle workshops og uddannelse. Vores medarbejdere i DNV GL er klar til at tale med dig ved enhver given lejlighed.

Engager hele virksomheden 

Endelig bør du bruge ændringerne til at engagere hele organisationen om det forestående arbejde, ikke blot med den øverste ledelse. Benyt også lejligheden til så tidligt som muligt at sidde med de rigtige mennesker og vurdere ændringerne. Hvilke opfylder I allerede inden for de centrale krav, og hvordan tilrettelægger I en stærk procestilgang? 

I kan også foretage en indledende gap-analyse og begynde at overveje, hvad I skal ændre i ledelsen, og hvordan I opnår de nødvendige ændringer. Jeg håber, at denne opdaterede serie af blogs har været nyttig. 

Vi ønsker dig masser af succes med din rejse ind i ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015. P.S: Glem ikke ISO 45001 - den internationale standard, som skal erstatte OHSAS 18001:2007 i 2016. Standarden forventes færdig i slutningen af 2016. 

Kontakt os for support om en smidig overgang til ISO 2015 .

Har du spørgsmål eller kommentarer til ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015? Så stil dem i vores LinkedIn gruppe omhandlende fremtidens ledelesessystemer, hvor DNV GL auditorer sidder klar til at svare dig.