Infektionshygiejne - service
Vi hjælper dig med at håndtere og reducere risikoen for infektioner i sundhedsvæsenet proaktivt.
Hvorfor deltage i vores MIR-program (Managing Infection Risk)?
Sundhedsorganisationer står i dag over for et stadig højere krav om at forbedre kvaliteten af patientplejen og om at levere en sikker og omkostningseffektiv drift, der bidrager til vækst og bæredygtig forretningsudvikling. Sammen med lavere risikotolerance, mere intens kontrol fra interessenter og samfundet og med behovet for at være på forkant med udviklingen, er mange sundhedsinstitutioner nødt til at udvise omhyggelig håndtering af infektionsrisici og i sidste ende reducere sundhedsrelaterede infektioner. For at opnå dette skal organisationerne have en struktureret og robust tilgang til at håndtere disse udfordringer, måle deres præstationer og styre forandringer.
Managing Infection Risk Standard er udviklet af DNV Business Assurance for at skabe en moderne, omfattende og praktisk ramme, der kan hjælpe organisationer med at forbedre deres håndtering af infektionsrisiko. Den har en struktur baseret på 18 elementer, der dækker alle områder i forbindelse med design, drift og ledelse af sundhedsfaciliteter. Standarden er kompatibel med Verdenssundhedsorganisationen (WHO), de amerikanske Centers for Disease Control (CDC) og andre nationale retningslinjer for at muliggøre bedre integration og lettere implementering.
Ud over at bruge MIR-standarden som grundlag for at gennemføre vurderingsaktiviteter kan standarden bruges til at lette design af ledelsessystemer, fareidentifikation og risikovurdering, analyser af mangler samt uddannelse. Vi har udviklet en række værktøjer og materialer til uddannelse for at støtte organisationer, der ønsker at implementere MIR, og vi vil fortsætte med at tilføje til denne værktøjskasse i de kommende år.
Vores program
MIR-programmet omfatter tre sammenhængende faser:
Etabler en baseline
Denne fase opbygger bevidsthed om MIR-tilgangen blandt nøglemedarbejdere, der er involveret i håndtering af infektionsrisiko. Vores alpha assessment giver et øjebliksbillede af opfattelsen af den aktuelle situation med hensyn til håndtering af infektionsrisiko, baseret på udtalelser fra et tværsnit af organisationens personale og med elementerne i MIR-standarden som grundlag. Derudover er der fokus på at indsamle baseline-overvågningsinformation relateret til sundhedsrelaterede infektioner og de tilknyttede omkostninger, der opstår som følge heraf.
MIR-partner og læringssamarbejde
Når der er etableret en baseline, og organisationen har forpligtet sig til at implementere MIR, bliver den anerkendt af os som MIR-partner og får adgang til læringssamarbejdet. MIR-partnere har et skræddersyet program, der er udviklet til at passe til deres egne behov, men en nøgleaktivitet vil være at deltage i et læringssamarbejde.
Læringssamarbejdet omfatter både fysisk og online undervisning og har fokus på at forstå MIR-kravene samt de værktøjer og metoder, der er nødvendige for at implementere et risikobaseret system i hele organisationen. Læringssamarbejdet fremmer også netværksopbygning og læring mellem MIR-partnere, så de kan udnytte hinandens infektionsbekæmpelsesrelaterede ressourcer, erfaringer og færdigheder. Indsatsen vil omfatte en eller flere GAP-vurderinger foretaget af DNV Business Assurance-auditører samt adgang til et læringssamarbejde.
Den første GAP-vurdering vil være en dybdegående gennemgang, hvor alle elementer vil blive behandlet i detaljer med henblik på at identificere manglende eller defekte processer, der skal løses, før de kan blive et MIR Centre of Excellence. Yderligere GAP-vurderinger kan være systemdækkende, eller de kan være målrettet mod individuelle processer eller afdelinger.
MIR Center of Excellence
Status som Center of Excellence (CoE) opnås ved at demonstrere overensstemmelse med kravene i MIR-standarden. Fokus for hospitaler, der tildeles CoE-status, vil være på løbende forbedringer med en treårig cyklus af årlige eksterne vurderinger foretaget af Business Assurance.
Fordelene
Vores MIR-program gør det muligt for organisationer at forbedre deres resultater ved at indføre anerkendt god praksis inden for infektionsrisikostyring. Organisationer, der deltager i programmet, bliver straks anerkendt som »DNV MIR-partnere« og får adgang til læringssamarbejdet. Involvering som DNV MIR-partner vil hjælpe dig med at
- Reducere risikoen for skader på patienter, besøgende og personale;
- Forbedre virksomhedens resultater gennem reduceret infektionsrisiko;
- Forbedre MIR-præstationen ud over de lovgivningsmæssige krav og fremme løbende forbedringer gennem en struktureret tilgang;
- Skabe betydelige konkurrencefordele gennem reducering og forebyggelse af fejl, hvilket fører til bedre omdømme og større omkostningsbesparelser;
- Øge tilliden til og tilfredsheden med patientpleje og kvalitet.
Kravene i MIR-standarden er strenge og omfattende, og de, der tildeles CoE-status, kan med stolthed hævde at være en organisation, der fører an i kampen mod infektioner erhvervet i sundhedsvæsenet.