Other sectors

Kantiner

canteen

Kontakt os for yderligere information

Torsten Helt Volmar

Torsten Helt Volmar

Inspection & Supply Chain Services Manager

Kender du allerede dit behov?

Kontakt os for et tilbud

Konkurrencen på kantinemarkedet er intensiv, og der bliver arbejdet hurtigt i køkkenet for at levere måltider, der er afstemt efter brugernes præferencer og økonomi. Med os om bord får du styr på fødevaresikkerhed og kvalitet - også når det går stærkt. Tilfredse kantinegæster er forudsætningen for, at du kan bevare og udvide din forretning.

Der tilberedes og serveres hver eneste dag et uendeligt stort antal måltider for brugerne af såvel offentlige som private kantiner. Markedet er stort, men der er også mange om buddet, så ’maskineriet’ skal være velsmurt for at overleve i branchen. I sidste ende er det spisekvaliteten, der afgør, om du din virksomhed får forlænget kontrakterne og kan vinde nye - og som du ved, er det en stor udfordring at tilfredsstille alle behov og samtidig bevare overblikket i køkkenet, når de mange retter skal tilberedes med fødevaresikkerheden i højsædet. 

Få det rette overblik

Kantinebranchen er komplekst og foranderligt. Der forventes stor variation i udbuddet og gæsterne har hver især deres specifikke mad- og kvalitetspræferencer samt individuelle holdninger til eksempelvis dyrevelfærd, bærdygtighed og økologi. Samtidig er gæsterne kulinarisk bevidste og kritiske i forhold til spisekvaliteten og til den service og information, der supporterer måltidet. 

Fødevaresikkerheden er indiskutabel og forventningerne dertil er tårnhøje. Faktisk tager brugerne den kulinariske kvalitet som fødevaresikkerheden for givet, hvilket de er i deres gode ret til at gøre. Det er en særdeles dynamisk proces at sikre fødevaresikkerheden, fordi der typisk indgår mange forskellige råvarer i tilberedningen. Og hvordan sikrer man sig, at både de traditionelle og de alternative fødevarer har den rette kvalitet og er blevet forsvarligt håndteret, indtil de ligger på køkkenbordet? Denne proces skal konstant organiseres, styres og kontrolleres - ikke alene af hensyn til fødevaresikkerhed, men også i forhold til måltidets kvalitet. 

Det kan vi hjælpe med

Vores ambition er i samarbejde med din kantine at designe et inspektions-setup, der både indbefatter fødevaresikkerhed og specifikke, kunderelaterede krav, såsom forretningskoncepter og andre inspektionselementer, som tilgodeser forbrugernes præferencer. DNV har udviklet et inspektionsdesign, der omhandler klassiske fødevaresikkerhedselementer, men hvor inspektionen kan moduleres efter behov. Vi kan fx se på, om anretningen sker som aftalt, om buffeten er klar til aftalt tid, om der løbende bliver fyldt op - og om der er tydelig informationen om ingredienser og allergener tilstede? Derudover kan vi fx undersøge, hvordan gæsterne går til buffeten og om hygiejnen er på plads, når de tager for sig af retterne. Mulighederne er uttalige for at undersøge, hvor der præcis kan optimeres på kvaliteten og dermed sikre mere tilfredse kunder.

Sådan foregår det

Designet af inspektionssetuppet udvikles i samarbejde med dig som kunde under skyldig hensyntagen til jeres eksisterende egenkontrolprogram, arbejdsrutiner og forretningskoncepter. Efterfølgende udarbejdes en første udgave af inspektionssetuppet, der præsenteres for vores kompetencecenter. Her identificerer vi eventuelle mangler og leverer en køreklar plan for, hvordan I fremover kan håndtere jeres kvalitet og fødevaresikkerhed. Næste skridt er pilotprojekt hvor der udvælges et passende antal kantiner til inspektionerne, der afspejler forskellighederne inden for kæden og inspektioner gennemføres. 

Der evalueres og tilrettes og vores fødevareteam er efterfølgende klar til den fulde inspektionsrunde der tilrettelægges i samarbejde med jer. Inspektionerne kan være anmeldte eller uanmeldte. Afslutningsvis udarbejdes en samlet rapport der kan benyttes til forretningsudvikling og benchmarking inden for kæden.

Slip for tung kommunikationen med myndighederne
Vil du hellere bruge energien på det, du er god til, frem for at diskutere med myndighederne? Så lad os vores kompetente og erfarne team opdatere jeres risikoanalyse og egenkontrolprogram for PAH og akrylamid.

Kontakt os for yderligere information

Torsten Helt Volmar

Torsten Helt Volmar

Inspection & Supply Chain Services Manager

Kender du allerede dit behov?

Kontakt os for et tilbud

Related services you might find interesting: