Skip to content

Kan du altid stole på et certifikat? Nu kan du med det samme tjekke gyldigheden af et DNV GL certifikat

I DNV GL har vi overført alle vores 90.000 certifikater til en privat blockchain. Vi er dermed de første i certificeringsbranchen til at udnytte denne nye spændende teknologi, som alle snakker om vil ændre verden til noget meget konkret. Alle vores certifkater er nu identificerbare med en unik og sporbar QR kode, der sikre mod misbrug af certifikatet . Dette øger gennemsigtigheden og sikkerheden i hele branchen

Luca Crisciotti, CEO of DNV GL - Business Assurance

"DNV GL har i de sidste 150 år været med til at opbygge tillid i forskellige industrier, men i en digital tid og i et ofte flygtigt erhvervsmiljø er behovet for gennemsigtighed blevet endnu større”, siger Luca Crisciotti, administrerende direktør for DNV GL - Business Assurance.

I en øget indsats for at opbygge digital tillid har DNV GL i samarbejde med Deloitte EMEA Blockchain Lab, nu leveret den første live blockchain-løsning i certificeringsbranchen.

"Dette er en af de første blockchain applikationer uden for finansbranchen, og det er et bevis på de ubegrænsede muligheder denne teknologi giver os. Inden længe vil der dukke sådanne koncepter, prototyper og investeringer op i alle større industrier, "siger Martin Bryn, Partner hos Deloitte.

Som certificeringsorgan arbejder DNV GL i forskellige industrier for at certificere virksomheders processer, produkter, faciliteter og supply chains til nationale og internationale standarder. Når et certifikat udstedes, digitaliseres dataene, som så sendes til en blockchain, og en digital identitet tildeles herefter hvert enkelt certifikat. Certifikatet får en sporbar QR kode, og alle kan med denne QR kode med det samme verificere gyldigheden af certifikatet. Originalen er gemt i et netværk af computere i stedet for et centralt arkiv, og dette giver samlet set mulighed for at forebygge og afdække svindel. 

"At overføre vores certifikater i en blockchain er det første skridt i retning mod opbygningen af et nyt sikkert digital koncept. Vores mål er, at bruge blockchain og andre teknologier til at levere nye tjenester, og fortsætte med at skabe værdi for vores kunder, "siger Renato Grottola, Global Digital Transformation Director, DNV GL - Business Assurance

Læs mere

 

DNV GL Certifikater opbevares i en sikker blockchain

Større gennemsigtighed og højere sikkerhed for dit certifikat