Tid til at komme i gang med GLOBALG.A.P. IFA v6-overgangen

GLOBALG.A.P. afsluttede sin hovedrevision af IFA-standarden (Integrated Farm Assurance) i september 2022, og overgangen til den nye v6-standard starter den 1. januar 2024.

Revisionen er designet til at streamline GLOBALG.A.P.s tilbud, gøre dem mere intuitive og tilskynde til digitalisering og brug af data inden for sektoren.

Den tidligere version 5.4-1 af standarden var blevet anerkendt af GFSI for kategorierne Frugt & Grønt og Akvakultur. Da GFSI-kravene ikke er relevante for alle producenter, har GLOBALG.A.P. fastholdt to mulige versioner:

  • IFA v6 Smart, som ikke er underlagt GFSI benchmarking, er velegnet til de fleste producenter.
  • IFA v6 GFS, som er anerkendt af GFSI, er gyldig for planter (tidligere afgrøder) og akvakultur.

"Der er mange fordele ved GLOBALG.A.P.'s reviderede IFA v6. Den muliggør mere streamlinede, intuitive og digitaliserede løsninger for hele sektoren. Mens revisionen på mange måder har forenklet standarden, er ændringerne i selve standarden og nogle af dens tilføjelser omfattende. Vi opfordrer alle organisationer til at identificere, hvilke ændringer der påvirker dem, og foretage tiltag tidligt for at sikre en gnidningsløs overgang," siger Francesco di Sarno, Global Food & Beverage Manager i DNV.

De vigtigste ændringer i v6. vedrører en forenklet struktur og et forenklet sprog samt udvidede kriterier for bæredygtighed og løbende forbedringer på producentniveau.

Derudover er afgrødeområdet blevet omdøbt til planteområdet, og to yderligere kategorier er blevet bekræftet: planteformeringsmateriale og kombinerbare afgrøder.