Skip to content

Operation Clean Sweep (OCS) – System til håndtering af tab af plastpiller

Implementer foranstaltninger til forebyggelse af tab af plastpiller i hele forsyningskæden.

Når plastpiller, -flager og -pulver ender i uhensigtsmæssige miljøer som floder og oceaner, er de svære at genfinde. Det er derfor afgørende at forhindre tab af plastpiller og bevare råmaterialer, der ellers ville gå til spilde under produktion, konvertering, transport, genvinding og bortskaffelse. For effektivt at imødegå stigningen i mikroplastaffald i miljøet er det vigtigt at intensivere forebyggelsesindsatsen.

Hvad er Operation Clean Sweep (OSC)-standarden?

Tabet af plastpiller er den næststørste kilde til primær mikroplast i miljøet. Operation Clean Sweep er plastindustriens svar på offentlighedens bekymring over plastforurening i havmiljøet.

Certificering efter Operation Clean Sweep (OSC)-standarden er et frivilligt initiativ, der skal fremme og harmonisere foranstaltninger til forebyggelse af tab af plastpiller i plastindustrien. Ordningen blev udviklet af sammenslutningen af europæiske plastkonvertere (EuPC) og PlasticsEurope, som er sammenslutningen af plastproducenter i Europa.

Utilsigtet tab af plastpiller, -flager og -pulver kan forekomme på alle trin i en værdikæde, og derfor stiller OSC-standarden krav til et ledelsessystem, der dækker alle trin.

Standarden gælder for alle faciliteter, der håndterer piller. Det omfatter fremstilling, blanding, masterbatching og konvertering af plast samt transport og logistik. Ud over OCS-standardens kernekrav vil hvert trin i værdikæden have et yderligere specifikt kravmodul.

Fordele ved at blive certificeret

OCS-certificeringsordningen definerer bedste praksis for at forhindre tab af plastpiller. Med denne standard har plastindustrien arbejdet sammen med politiske beslutningstagere i og uden for EU for at harmonisere kravene og skabe verificerbare forpligtelser. Det ultimative mål er at sikre nul tab af plastpiller.

OCS Europe-certificeringskravene er sammensat af kernekrav og specifikke krav. Kernekrav er procedurer, vurderingstrin, ledelsessystem, uddannelseskrav og relaterede nøglepræstationsindikatorer (KPI'er), som er fælles for alle dele af værdikæden. Specifikke krav er relateret til hver del af værdikæden (f.eks. plastfremstillingsproces, master-batching, blanding og konverteringsprocesser) med sektorforanstaltninger, KPI'er og potentielle mål.

Certificeringsfordelene omfatter:

  • Demonstrere engagement i miljøets tarv, medarbejdernes sikkerhed og forretningens kontinuitet.
  • Mere materiale forbliver som et værdifuldt produkt i stedet for at blive til affald, hvilket forbedrer proceseffektiviteten.
  • Virksomheder forbedrer deres miljømæssige fodaftryk, og plast holdes ude af miljøet, herunder vandveje og oceaner.
  • Forbedre virksomhedens miljøimage, som bliver stadig vigtigere for at tiltrække investorer og kvalificerede medarbejdere.
  • Markedsanerkendelse som en bæredygtig, førende aktør i plastindustrien.

Kom godt i gang

Kontakt os for at høre mere om disse standarder og certificeringssystemer, og hvordan vi kan støtte dig på din vej mod certificering.

Mere information

  Kurser hos DNV Business Assurance

Kurser hos DNV Business Assurance

Relevant indsigt i et aktivt læringsmiljø.

  Din merværdi

Din merværdi

Få mere at vide om den digitale kundeoplevelse.

  ViewPoint

ViewPoint

Indsigt fra vores globale undersøgelser.