BRCGS glutenfri certificeringsprogram nummer 3

Forbedr kontrollen med gluten i glutenfri produkter og opfyld konsekvent kundernes forventninger, samtidig med at du reducerer de risici, der er forbundet med udelukkende at stole på slutprodukt-glutentestning.

Certificering af dit fødevareproduktionssystem i henhold til BRCGS-standarden for glutenfri fødevarer viser dit engagement i forhold til de sikkerheds-, kvalitets- og driftskriterier, der er nødvendige for at opfylde forpligtelserne med hensyn til overholdelse af lovgivningen og beskyttelse af forbrugeren på både hjemmemarkedet og det globale marked i alle led af forsyningskæden.

Hvad er standarden?

Den globale standard GFCP (glutenfri certificeringsprogram) udgør en ramme for et glutenfrit ledelsessystem. Den understøtter kontrollen af gluten i glutenfri produkter, fra fremstilling til forarbejdning og emballering.

Standarden er HACCP-baseret og omfatter fødevaresikkerhedsledelsessystemer og internationalt accepteret bedste fremstillingspraksis for at sikre produktsikkerhed og -kvalitet. BRCGS' glutenfri certificeringsprogram kan knyttes til enhver GFSI-standard for fødevaresikkerhed, f.eks. BRCGS Food, FSSC 22000, IFS Food og SQF.

Den supplerer de GFSI-benchmarkerede standarder og er anerkendt af de største cøliakiorganisationer på verdensplan. Standarden gælder for følgende produkter:

 • forarbejdede fødevarer, både af eget mærke og af kundens mærkevarer
 • ingredienser til brug for foodservicevirksomheder, cateringvirksomheder og/eller fødevareproducenter
 • foder til kæledyr
 • kosmetik
 • naturlige sundhedsprodukter
 • stoffer

Fordele ved at blive certificeret

Personer, der er afhængige af en streng glutenfri diæt, har brug for at vide, at de mærkede produkter er sikre. Et glutenfrit forvaltningssystem giver en stærk beskyttelse mod fejl og en klar genkendelighed på købsstedet.

Revisionerne kan udføres som selvstændige eller i kombination med din GFSI-certificeringsrevision. Dette hjælper dig med at reducere auditomkostningerne og forstyrrelser i forretningsaktiviteterne. Desuden harmoniserer det certificeringsdatoerne for at gøre det nemmere for dig.

Det kan hjælpe din virksomhed at indføre en systembaseret og facilitetscertificeret tilgang til glutenfri forvaltning:

 • Forebygge produktfejl
 • Reducere de risici, der er forbundet med udelukkende at stole på testning af gluten i slutproduktet
 • Beskytte personer i risikogruppen og gøre det let at identificere glutenfrie produkter
 • Åbner nye markeder og øger forretningsmulighederne
 • Opbygger tillid til forbrugernes brand ved at knytte glutenfri forbrugerprodukters påstande og anbefalinger til førende cøliakiorganisationer

Kom godt i gang

For at blive certificeret skal du først implementere et system, der opfylder kravene i det glutenfri certificeringsprogram. DNV er et akkrediteret tredjepartscertificeringsorgan og kan hjælpe dig gennem hele rejsen, lige fra relevant uddannelse til selvevalueringer, gapanalyser og certificeringsservices.

Få mere at vide om, hvordan du kommer i gang med at blive certificeret.

Mere information

  Kurser hos DNV Business Assurance

Kurser hos DNV Business Assurance

Relevant indsigt i et aktivt læringsmiljø.

  Din merværdi

Din merværdi

Få mere at vide om den digitale kundeoplevelse.

  ViewPoint

ViewPoint

Indsigt fra vores globale undersøgelser.