Other sectors

ISO 45003 - Psykisk sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen

ISO45003 mental health

Kontakt os for yderligere information

Behov for mere information?

Ja tak

Kender du allerede dit behov?

Kontakt os for et tilbud

Håndtering af psykosociale risici for at forebygge arbejdsrelaterede skader og dårligt helbred og fremme trivsel på arbejdspladsen.

ISO 45003 indeholder retningslinjer for håndtering af psykosociale risici inden for et arbejdsmiljøledelsessystem baseret på ISO 45001. Den kan anvendes af organisationer af alle størrelser og sektorer og giver en struktureret ramme for udvikling, implementering, vedligeholdelse og løbende forbedring af arbejdsmiljøet på arbejdspladsen.

Pandemien har sat medarbejdernes trivsel højt på arbejdsgivernes dagsorden. Isolation, stress, udbrændthed og depression. Støtte til mental sundhed har aldrig været vigtigere end nu.

Hvad er ISO 45003?

ISO 45003 er en vejledende standard for opbygning af et ledelsessystem, der implementerer foranstaltninger for at eliminere eller håndtere psykosociale risici. Den er skrevet for at støtte virksomheder med et arbejdsmiljøledelsessystem baseret på ISO 45001. Alle organisationer kan dog drage fordel af denne globale bedste praksis for håndtering af psykosociale sundheds- og sikkerhedsrisici.

ISO 45003 hjælper dig med at opbygge et positivt arbejdsmiljø, der kan bidrage til at forbedre organisationens modstandsdygtighed, forbedre præstationsevnen og produktiviteten.

Standarden dækker:

  • hvordan man kan genkende psykosociale risici, der kan påvirke arbejdstagerne, f.eks. som følge af hjemmearbejde;
  • giver eksempler på effektive - ofte enkle - tiltag til at håndtere disse og forbedre medarbejdernes trivsel.

Med ISO 45003 har du et fundament, som du kan bruge til at håndtere eksisterende udfordringer og til løbende at forbedre effektiviteten af dit ledelsessystem.

Fordelene

ISO 45003 er som en retningslinje en ikke-certificerbar standard. Overholdelse kan dog vurderes af en uafhængig tredjepart som DNV også i forbindelse med din ISO 45001-certificering af ledelsessystemet (arbejdsmiljø og sikkerhed på arbejdspladsen).

Fordele ved overholdelse af ISO 45003:

  • Et højt niveau af diskretionær indsats;
  • Forbedret rekruttering, fastholdelse og mangfoldighed;
  • Større engagement hos arbejdstagerne;
  • Øget innovation;
  • Overholdelse af lovgivningen;
  • Reduceret fravær fra arbejdspladsen på grund af stress, udbrændthed, angst og depression.

Vis, at du er interesseret og har de rigtige foranstaltninger på plads for at forbedre dine medarbejderes sundhed og velvære.

Kom godt i gang

Uanset om du ønsker at bruge ISO 45003 inden for dit ISO 45001-kompatible arbejdsmiljøledelsessystem eller som selvstændig vejledning, skal du først gøre dig bekendt med standarden og sætte dig klare mål. Som et akkrediteret tredjepartscertificeringsorgan er DNV klar til at støtte dig fra indledende uddannelsesbehov til kontrol af overholdelse med Gap Analysis.

Få mere at vide om, hvordan du kommer i gang med at blive certificeret.

Kontakt os for yderligere information

Behov for mere information?

Ja tak

Kender du allerede dit behov?

Kontakt os for et tilbud

Related services you might find interesting: