MSC Fiskeristandard

Marine Stewardship Councils (MSC) fiskeristandard sikrer, at et fiskeri forvaltes godt og fiskes på ansvarlig vis for at opretholde de fastsatte mål og det omgivende havmiljø.

Befolkningstilvækst, overudnyttelse af naturressourcer og miljøforringelse har resulteret i en faldende global biodiversitet. Arter bliver færre og færre og uddør, og økosystemerne udtømmes og lider skade. Det er vigtigt at minimere miljøpåvirkningerne på vores økosystemer. Certificering i henhold til MSC Fisheries Standard bekræfter bæredygtig praksis ved hjælp af en troværdig, uafhængig vurderingsproces fra tredjepart.

Hvad er MSC Fisheries Standard?

MSC Fiskeristandarden gælder for alt fiskeri efter vildtfangst. Standarden er baseret på tre centrale principper:

  • Bæredygtighed af udnyttede fiskebestande
  • Bevarelse af det økosystem, som fiskeriet er afhængigt af
  • Effektiv og ansvarlig forvaltning

For at sikre, at kun fisk og skaldyr fra MSC-certificeret bæredygtigt fiskeri bærer MSC-miljømærket, skal alle virksomheder i forsyningskæden være certificeret i henhold til MSC's Chain of Custody Standard.

Fordele ved at blive certificeret

Certificering i henhold til MSC Fiskeristandard giver din organisation mulighed for at:

  • Opfyldelse af markedskravet om tredjepartskontrol af bæredygtigt fiskeri
  • Differentiering af produkter på et stadig mere konkurrencepræget marked
  • Bliv en foretrukken leverandør
  • Tilpasning til den miljøbevidste forbruger
  • Understøt positioneringen af dit produkt med miljømærket
  • Demonstrere god ressourceforvaltning over for lokalsamfundet og interessenterne
  • Bidrage til at øge presset for at forbedre ikke-bæredygtigt fiskeri

Det giver forbrugerne og detailhandlerne sikkerhed for, at fiske- og skaldyrsprodukterne kommer fra en velforvaltet og bæredygtig kilde.

Kom godt i gang

Det vigtigste element i certificeringsprocessen er at identificere og behandle spørgsmål om målbestandene, fiskeriets indvirkning på havmiljøet og de miljøet og effektiviteten af fiskeriets forvaltningssystem.

Særlige omstændigheder, som din virksomhed ikke har indflydelse på, kan forhindre dig i at blive certificeret, f.eks. uholdbare regeringspolitikker. Derfor er forhåndsvurderingen et grundlæggende skridt i certificeringsprocessen for at identificere mulige problemer på et meget tidligt tidspunkt.

Vurderingen omfatter en måling af fiskeriet i forhold til principperne i standarden under hensyntagen til fiskeriets særlige omstændigheder. Certificeringsprocessen omfatter inddragelse af fiskerieksperter, høringer af interessenter og indsendelse af rapporter på bestemte stadier.

Overgang til MSC

MSC tilbyder også programmet Overgang til MSC (ITM) til dem, der lige er begyndt. Dette er et 5-års program, der støtter fiskerier af alle størrelser og steder, for dem der ønsker at opnå certificering, men som endnu ikke er klar til at gå ind i fiskeristandarden.

Dette program støtter dig i at gøre målbare, uafhængigt verificerede fremskridt mod MSC-certificering. Det gælder både for fiskerier, der ønsker at blive certificeret, og for dem, der allerede er certificeret, men har et suspenderet certifikat. Programmet har en række forbedringsværktøjer, der hjælper fiskerier med at identificere, hvor der er behov for ændringer, udvikle en handlingsplan for forbedringer og overvåge fremskridt.

Der kræves regelmæssig uafhængig kontrol af de forbedringer, der foretages, og den skal udføres af et akkrediteret certificeringsorgan. Du kan derefter påvise fremskridt i retning af interessenter og ansøge om MSC Transition Assistance Fund, som dækker omkostningerne ved implementering af forbedringer og verificering af fremskridt. Fiskerier i ITM-programmet kan ikke bruge MSC-miljømærket. 

Mere information

  MSC Fiskeristandard

MSC Fiskeristandard

Download vores brochure (engelsk).

  Kurser hos DNV Business Assurance

Kurser hos DNV Business Assurance

Relevant indsigt i et aktivt læringsmiljø.

  Din merværdi

Din merværdi

Få mere at vide om den digitale kundeoplevelse.

 

Marine Stewardship Councils hjemmeside

Program for certificering og miljømærkning af bæredygtige fisk og skaldyr.

 

MSC-standarderne

 

MSC's leverandørfortegnelse

 

Brug af MSC-miljømærket

Vejledning

 

ViewPoint

Indsigt fra vores globale undersøgelser.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig og modtag vores nyhedsbreve.