Intern audit baseret på fødevaresikkerhedsstandarder
På kurset får du kendskab til de teknikker og værktøjer, der bruges til at afdække, om virksomhedens ledelsessystem for fødevaresikkerhed er effektivt implementeret og vedligeholdt samt løbende forbedres
Der lægges på kurset vægt på, at deltagerne opnår gode auditfærdigheder og der vil være fokus på auditprocessen, auditors rolle samt kvalitets- og fødevaresikkerhedsstandardernes mindset i en auditsammenhæng. Kursets teoretiske del er baseret på Audit guidelinen ISO 19011 og standarder for kvalitet og fødevaresikkerhed: IFS, BRC, FSSC 22000, ISO 22000, GMP+, RSPO, ASC og MSC COC.
Det anbefales, at deltagerne forud for deltagelse i dette kursus har et grundlæggende kendskab til principper for fødevaresikkerhed, evt. erhvervet ved deltagelse i DNV’s Basiskursus – HACCP
Formål:
Formålet med kurset er at give deltagerne viden om og træning i hele auditprocessen. Vi har fokus på auditorværktøjer, menneskelige egenskaber som auditor og forståelsen af et procesorienteret ledelsessystem. Deltagerne trænes i at planlægge, gennemføre og afrapportere interne audits af et ledelsessystem for fødevaresikkerhed effektivt, så virksomheden får optimalt udbytte af systemet og af den interne audit.
Indhold:
- basic principles of quality management, food safety and the management system;
- Kort introduktion til grundlæggende principper for kvalitetsledelse, fødevaresikkerhed og ledelsessystemet
- Overholdelse af lovgivning, kundekrav og fødevaresikkerhed
- Risikobaseret auditplanlægning
- Procesorientering
- Audit med udgangspunkt i ISO 19011 og kravene til kvalitet og fødevaresikkerhed
- De menneskelige aspekter ved auditering
- Forberedelse, gennemførelse, rapportering og opfølgning af audit
- Identifikation af afvigelser og forbedringer samt arbejdet med korrigerende handlinger
- Intern audit som ledelsesværktøj
- Øvelser og praktisk træning i intern audit
Kurset tilrettelægges som en kombination af teori, øvelser, feedback og diskussion.
Målgruppe:
Alle, der skal deltage i eller have ansvaret for gennemførelse af intern auditering af ledelsessystemet for kvalitet og fødevaresikkerhed baseret på HACCP, IFS, BRC, FSSC 22000, ISO 22000, GMP+, RSPO, ASC og MSC COC.
Udbytte:
På kurset får du grundig træning i planlægning og gennemførelse af intern audit af kvalitet og fødevaresikkerhed, og du bliver udstyret med den kompetence og de værktøjer, der er altafgørende for, at din virksomhed får det optimale udbytte af den interne audit.
Undervisningsform:
Undervisningen foregår som en kombination af teoretiske indlæg, diskussion og praktiske øvelser.
Underviserne på kurset er selv Lead Auditorer og har omfattende viden om ledelsessystemer og mange års erfaring med auditering af ledelsessystemer for kvalitet og fødevaresikkerhed.