FSMA Preventive Controls Qualified Individual (PCQI)
Dette kursus er udviklet af FSPCA og har en »standardiseret læseplan«, der er anerkendt af FDA. En vellykket gennemførelse af dette kursus er vejen til at opfylde kravene til en »preventive controls qualified individual«. (PCQI)
Read the course description in English here
Om Preventive Controls Qualified Individual (PCQI)
Eksporterer din virksomhed fødevarer til USA?
Forordningen om Current Good Manufacturing Practice, Hazard Analysis og Risk-based Preventive Controls for Human Food (kaldet Preventive Controls for Human Food (PCHF)-forordningen) har til formål at opnå en sikker fremstilling/forarbejdning, pakning og opbevaring af fødevareprodukter til konsum i USA. PCHF-forordningen gælder for enhver forarbejder/producent af fødevarer, der skal sælges i USA, medmindre de er undtaget.
Forordningen siger, at alle, der arbejder med fødevarer, der skal sælges i USA, skal udvikle og implementere en »fødevaresikkerhedsplan«, der skal være i overensstemmelse med kravene i forordningen, som gælder for enhver virksomhed.
Forordningen om forebyggende kontrol med fødevarer kræver, at visse aktiviteter, herunder udvikling af en fødevaresikkerhedsplan, skal gennemføres af en »person, der er kvalificeret til forebyggende kontrol« (PCQI), som har »gennemført en uddannelse i udvikling og anvendelse af risikobaseret forebyggende kontrol«. Ved at tage kurset vil du opfylde kravene til en kvalificeret person inden for forebyggende kontrol (PCQI).
Indhold
Dette er et 23-timers kursus, som vil blive undervist af en FSPCA Lead Instructor. Undervisningssproget er engelsk.
Kurset er baseret på kravene fra den amerikanske Food & Drug Administration (FDA), hvilket betyder alle de fødevaresikkerhedsrelaterede krav, som din virksomhed skal være opmærksom på, før den går ind på det amerikanske marked. Vi vil blandt andet komme ind på:
- Introduktion til forebyggende kontrol
- Oversigt over fødevaresikkerhedsplaner i henhold til FSMA
- Potentielle farer, herunder økonomisk motiverede farer for fødevaresikkerheden
- Udvikling af din fødevaresikkerhedsplan
- Fareanalyse og identifikation af forebyggende kontrol
- Proceskontrol
- Forebyggende kontrol af hygiejne
- Forebyggende kontrol af fødevareallergener
- Forebyggende kontrol af forsyningskæden
- Oversigt over FSMA 2011-forordningen
Der er ingen test ved afslutningen af denne uddannelse. Så længe deltagerne deltager aktivt i undervisningen, vil de modtage deres PCQI-certifikater.
Målgruppe
Alle medarbejdere i virksomheder, der forarbejder fødevarer, og som er ansvarlige for produkternes sikkerhed. Kurset er også relevant for kvalitets- og udviklingsfolk, auditorer af fødevaresikkerhedsprocesser, konsulenter i fødevareindustrien, vigtige medarbejdere i fødevaresikkerhedsforsyningskæden, f.eks. inden for vedligeholdelse og distribution, og alle, der ønsker at øge deres viden om en bredere tilgang til brugen af HACCP's 7 principper.
Resultatet af træningen
Når du har gennemført dette kursus, vil du have opnået:
- En forståelse af FSMA og dens krav
- Viden om udarbejdelsen af en fødevaresikkerhedsplan og dens forebyggende kontroller
- Indsigt i ansvarsområderne for en PCQI Human Food
- Opfyldelse af kravene til en person, der er kvalificeret til forebyggende kontrol (PCQI).
De tekniske krav
- Alle deltagere skal have en computer med et fungerende kamera og mikrofon. Det er et krav fra FDA/FSPCA, at deltagernes kameraer og mikrofoner altid er tændt under træningen.
- Det er et krav fra FDA/FSPCA, at underviseren optager træningen med henblik på auditering. (Hvis man bliver auditeret, skal underviseren kunne bevise, at alle registrerede deltagere var til stede under hele kurset, og at de deltog i kursets øvelser).
Vigtig information
Da FSPCA kræver bevis for deltagelse og tilstedeværelse under hele kurset, vil du blive bedt om at aktivere dit bærbare kamera under hele sessionen. Træningen vil blive optaget.