FSMA Preventive Controls Qualified Individual (PCQI)

Dette kursus er udviklet af FSPCA og har en »standardiseret læseplan«, der er anerkendt af FDA. En vellykket gennemførelse af dette kursus er vejen til at opfylde kravene til en »preventive controls qualified individual«. (PCQI)

Read the course description in English here

Om Preventive Controls Qualified Individual (PCQI)

Eksporterer din virksomhed fødevarer til USA?

Forordningen om Current Good Manufacturing Practice, Hazard Analysis og Risk-based Preventive Controls for Human Food (kaldet Preventive Controls for Human Food (PCHF)-forordningen) har til formål at opnå en sikker fremstilling/forarbejdning, pakning og opbevaring af fødevareprodukter til konsum i USA. PCHF-forordningen gælder for enhver forarbejder/producent af fødevarer, der skal sælges i USA, medmindre de er undtaget.  

Forordningen siger, at alle, der arbejder med fødevarer, der skal sælges i USA, skal udvikle og implementere en »fødevaresikkerhedsplan«, der skal være i overensstemmelse med kravene i forordningen, som gælder for enhver virksomhed. 

Forordningen om forebyggende kontrol med fødevarer kræver, at visse aktiviteter, herunder udvikling af en fødevaresikkerhedsplan, skal gennemføres af en »person, der er kvalificeret til forebyggende kontrol« (PCQI), som har »gennemført en uddannelse i udvikling og anvendelse af risikobaseret forebyggende kontrol«. Ved at tage kurset vil du opfylde kravene til en kvalificeret person inden for forebyggende kontrol (PCQI).

Indhold

Dette er et 23-timers kursus, som vil blive undervist af en FSPCA Lead Instructor. Undervisningssproget er engelsk.

Kurset er baseret på kravene fra den amerikanske Food & Drug Administration (FDA), hvilket betyder alle de fødevaresikkerhedsrelaterede krav, som din virksomhed skal være opmærksom på, før den går ind på det amerikanske marked. Vi vil blandt andet komme ind på:

  • Introduktion til forebyggende kontrol
  • Oversigt over fødevaresikkerhedsplaner i henhold til FSMA
  • Potentielle farer, herunder økonomisk motiverede farer for fødevaresikkerheden
  • Udvikling af din fødevaresikkerhedsplan
  • Fareanalyse og identifikation af forebyggende kontrol
  • Proceskontrol
  • Forebyggende kontrol af hygiejne
  • Forebyggende kontrol af fødevareallergener
  • Forebyggende kontrol af forsyningskæden
  • Oversigt over FSMA 2011-forordningen

Der er ingen test ved afslutningen af denne uddannelse. Så længe deltagerne deltager aktivt i undervisningen, vil de modtage deres PCQI-certifikater.

Målgruppe

Alle medarbejdere i virksomheder, der forarbejder fødevarer, og som er ansvarlige for produkternes sikkerhed. Kurset er også relevant for kvalitets- og udviklingsfolk, auditorer af fødevaresikkerhedsprocesser, konsulenter i fødevareindustrien, vigtige medarbejdere i fødevaresikkerhedsforsyningskæden, f.eks. inden for vedligeholdelse og distribution, og alle, der ønsker at øge deres viden om en bredere tilgang til brugen af HACCP's 7 principper.

Resultatet af træningen

Når du har gennemført dette kursus, vil du have opnået:

  • En forståelse af FSMA og dens krav
  • Viden om udarbejdelsen af en fødevaresikkerhedsplan og dens forebyggende kontroller
  • Indsigt i ansvarsområderne for en PCQI Human Food
  • Opfyldelse af kravene til en person, der er kvalificeret til forebyggende kontrol (PCQI).

De tekniske krav

  • Alle deltagere skal have en computer med et fungerende kamera og mikrofon. Det er et krav fra FDA/FSPCA, at deltagernes kameraer og mikrofoner altid er tændt under træningen.
  • Det er et krav fra FDA/FSPCA, at underviseren optager træningen med henblik på auditering. (Hvis man bliver auditeret, skal underviseren kunne bevise, at alle registrerede deltagere var til stede under hele kurset, og at de deltog i kursets øvelser).

Vigtig information

Da FSPCA kræver bevis for deltagelse og tilstedeværelse under hele kurset, vil du blive bedt om at aktivere dit bærbare kamera under hele sessionen. Træningen vil blive optaget.

Uddannelse i ledelsessystemer

APQP4Wind kurser

APQP4Wind er den fælles referenceramme, der skal bruges i industrien til at styrke samarbejdet mellem producenter og leverandører.

Kurser i energi- og miljøledelse

Offentlighedens bekymring for miljø- og energiudfordringer, strengere miljølovgivning og øget medieopmærksomhed stiller større krav til virksomhederne i dag.

Fødevaresikkerhedskurser

Føde- og drikkevareindustrien bevæger sig for at tilfredsstille kravene fra internationale forbrugere og for at åbne nye markedsmuligheder.

Kurser i arbejdsmiljøledelse

Din virksomhed forventes at tage sig af sine medarbejdere ved at håndtere sikkerhed og sundhed på en professionel måde.

Kurser inden for medicinsk udstyr

Produktion af medicinsk udstyr er en strengt reguleret forretning. I næsten alle lande og for de fleste medicinske produkter er der krav og standarder, som producenterne skal vise, at de overholder.

Kurser i bæredygtighed og socialt ansvar

At sikre din forpligtelse til at beskytte menneskerettighederne og operere på en etisk, ansvarlig måde er afgørende for at indgyde etisk praksis og fremme en kultur med bæredygtighed i virksomheden.

On-demand E-Learnings

Vores faglighed spænder vidt og dette er også en reflekteret i vores E-Learnings

Kursus betingelser

Afbestillingsbetingelser og praktiske oplysninger for kurser hos DNV Business Assurance Denmark