Skip to content

ASC fiskefoderstandard

Sikre, at fiskefoderfabrikker opfylder strenge miljømæssige og sociale krav, at de indkøber ingredienser fra socialt ansvarlige leverandører og anvender miljømæssigt ansvarlige råmaterialer. Lægge vægt på en holistisk tilgang ved at kræve ansvarlig indkøb af alle vigtige foderingredienser.

Feed Standard tager ASC's tilgang til ansvarlig akvakultur og udvider den til de foderfabrikker, der fremstiller akvafoder, samt leverandørerne af deres ingredienser.

ASC Feed Standard træder i kraft fra januar 2023 og tager fat på en af de største potentielle påvirkninger af akvakultur, nemlig produktionen af foder, og gør det på en holistisk måde ved at kræve ansvarlig indkøb af alle vigtige foderingredienser.

Fodermøllerne kan nu vurderes i forhold til ASC Feed-standarden, hvilket sikrer forbrugerne, at det foder, der bruges på ASC-certificerede gårde, er ansvarligt fremskaffet - uanset om det indeholder hav- eller landbaserede ingredienser.

Hvad er ASC Feed Standard

ASC Feed Standard gør det klart, at selv om certificerede møller skal købe stadig flere miljømæssigt bæredygtige ingredienser, udgør marine ingredienser faktisk et mindretal af foderingredienserne, idet omkring 75 % af de globale ingredienser i akvaføde stammer fra landbruget - afgrøder som soja, hvede og ris. Disse har deres egne virkninger, især skovrydning og omdannelse af jord, som ofte overses i debatten om industrien.

For plantebaserede ingredienser skal møllerne ligesom for marine ingredienser registrere og indberette alle ingredienser, der udgør mere end 1 % af foderet, og de skal tage skridt til at sikre, at de stammer fra ansvarlige kilder. De skal især vurdere risikoen for, at en bestemt ingrediens bidrager til skovrydning eller omdannelse af landområder, og de skal forpligte sig til at gå over til en forsyningskæde, der er fri for disse vigtige negative virkninger.

Standarden er gældende fra januar 2023, hvor fodermøllerne er kvalificerede til certificering. Gårde vil have indtil januar 2025 til at skifte til ASC-kompatibelt foder for fortsat at opfylde ASC Farm Standards.

Mere information

  Kurser hos DNV Business Assurance

Kurser hos DNV Business Assurance

Relevant indsigt i et aktivt læringsmiljø.

  Din merværdi

Din merværdi

Få mere at vide om den digitale kundeoplevelse.

 

ASC fiskefoderstandard

Besøg ASC's hjemmeside

 

ASC fiskefoderstandard Dokument

Download ASC fiskefoderstandard dokument - version 1.01 januar 2023

 

ASC's manual til foderfortolkning

Download ASC Feed Interpretation Manual