Food and beverage

ASC fiskefoderstandard

ASC feed standard - 1134x300

Kontakt os for yderligere information

Brug for mere information?

Ja, tak!

Kender du allerede dit behov?

Kontakt os for et tilbud

Sikre, at fiskefoderfabrikker opfylder strenge miljømæssige og sociale krav, at de indkøber ingredienser fra socialt ansvarlige leverandører og anvender miljømæssigt ansvarlige råmaterialer. Lægge vægt på en holistisk tilgang ved at kræve ansvarlig indkøb af alle vigtige foderingredienser.

ASC Feed Standard træder i kraft fra september 2022 og tager fat på en af de største potentielle påvirkninger af akvakultur, nemlig produktionen af foder, og gør det på en holistisk måde ved at kræve ansvarlig indkøb af alle vigtige foderingredienser.

I dag vurderes foder som en del af aquakulturstandarderne, f.eks. ASC Salmon. Med sin egen ASC Feed Standard kan foderfabrikker vurderes separat, hvilket sikrer forbrugerne, at det foder, der anvendes på ASC-certificerede gårde, er af ansvarlig oprindelse - uanset om det omfatter ingredienser fra havet eller fra land.

Hvad er ASC Feed Standard

ASC Feed Standard gør det klart, at selv om certificerede møller skal købe stadig flere miljømæssigt bæredygtige ingredienser, udgør marine ingredienser faktisk et mindretal af foderingredienserne, idet omkring 75 % af de globale ingredienser i akvaføde stammer fra landbruget - afgrøder som soja, hvede og ris. Disse har deres egne virkninger, især skovrydning og omdannelse af jord, som ofte overses i debatten om industrien.

For plantebaserede ingredienser skal møllerne ligesom for marine ingredienser registrere og indberette alle ingredienser, der udgør mere end 1 % af foderet, og de skal tage skridt til at sikre, at de stammer fra ansvarlige kilder. De skal især vurdere risikoen for, at en bestemt ingrediens bidrager til skovrydning eller omdannelse af landområder, og de skal forpligte sig til at gå over til en forsyningskæde, der er fri for disse vigtige negative virkninger.

Standarden træder i kraft den 1. september 2022, når foderstoffabrikker bliver berettiget til certificering. Landbrugene vil derefter have 24 måneder til at skifte til ASC-kompatibelt foder for fortsat at opfylde ASC-landbrugsstandarderne.

Kontakt os for yderligere information

Brug for mere information?

Ja, tak!

Kender du allerede dit behov?

Kontakt os for et tilbud

Related services you might find interesting: