- {- item.details.type -}
- {- item.details.date -}
- {- item.details.sector -}
Certificering af dit fødevaresikkerhedsledelsessystem som værende i overensstemmelse med HACCP-principperne viser dit engagement i konsekvens, løbende forbedringer og kundernes sikkerhed og tilfredshed. Det er håndgribelige forretningsmæssige fordele, som spiller en vigtig rolle i opbygningen af modstandsdygtighed og bæredygtige forretningsresultater.
HACCP-metoden er en struktureret, forebyggende tilgang til fødevaresikkerhed, som optimerer indsatsen for at give forbrugerne sikre fødevarer. Den er obligatorisk i flere lande, bl.a. i USA og i EU.
Hvad er HACCP?
HACCP er en risikoledelsesmetode, der gælder for alle typer virksomheder, der beskæftiger sig med fødevareproduktion, og som er udviklet specielt til fødevaresektoren af Codex Alimentarius-kommissionen, der er nedsat af FAO og WHO i fællesskab. I henhold til de fleste standarder for fødevaresikkerhed er det en forudsætning, at organisationer udvikler procedurer baseret på HACCP-principperne.
HACCP indebærer:
- Udvikling af processer og identifikation af, hvad der kan gå galt, og hvilke farer der er for fødevaresikkerheden
- at identificere eventuelle kritiske kontrolpunkter og områder, som en virksomhed skal fokusere på for at sikre, at disse farer fjernes eller reduceres til et sikkert niveau
- at træffe afgørelse om, hvilke foranstaltninger der er nødvendige for at afhjælpe manglende overholdelse
- overvågning for at sikre, at procedurerne følges og fungerer
- at føre passende registre
Fordele ved at blive certificeret
Certificering af dit sikkerhedssystem i henhold til HACCP-kravene er et effektivt middel til at kommunikere med interessenter og andre interesserede parter. Det er et vigtigt element til at demonstrere fødevaresikkerhedsforpligtelser i henhold til krav om virksomhedsledelse, virksomhedsansvar og finansiel rapportering.
Certificering af HACCP-systemet giver din organisation mulighed for at:
- at formidle tillid til kunderne ved at vise, at fødevarerne er fremstillet ved hjælp af sikre processer
- bevise, at den har truffet alle rimelige forholdsregler for at sikre, at der produceres sikre fødevarer
- give kunderne mulighed for at kræve, at leverandørerne er vurderet og certificeret, hvis de opererer i et land med en stærk lovgivning om fødevaresikkerhed
- Reducere antallet af revisioner udført af kunderne og dermed spare ledelsestid og relaterede omkostninger
- Reducer produktspild og produkttilbagekaldelse
- Forbedring af forbindelserne med fødevaresikkerhedsmyndighederne
- Forbedre effektiviteten
Kom godt i gang
For at blive certificeret skal du først implementere en effektiv fødevaresikkerhedsplan, der passer til dit fødevaresikkerhedsledelsessystem, og som opfylder kravene i standarden. DNV er et akkrediteret tredjepartscertificeringsorgan og kan hjælpe dig gennem hele rejsen, lige fra relevant HACCP-uddannelse til selvevalueringer, gapanalyser og certificeringsservices.
Få mere at vide om, hvordan du kommer i gang med at blive certificeret.