Skip to content

Kvalitetslederen tilbage i topledelsen

Gennem de sidste mange år, er kvalitetslederen rykket længere og længere væk fra topledelsen, og i mange virksomheder lever kvalitetsledelsessystemet nærmest sit eget liv – frigjort fra topledelsen, uden sammenhæng med virksomhedens strategiske mål.

​Gennem de sidste mange år, er kvalitetslederen rykket længere og længere væk fra topledelsen, og i mange virksomheder lever kvalitetsledelsessystemet nærmest sit eget liv – frigjort fra topledelsen, uden sammenhæng med virksomhedens strategiske mål og ofte som et løsrevet værktøj, der måske nok sikrer at virksomheden overholder standardens krav og leverer nogle produkter i overensstemmelse med de mest basale kundekrav, men som af de fleste medarbejdere ses som et nødvendigt onde – og ikke som det værktøj, der driver processerne.

Indrømmet – beskrivelsen er overdrevet, og heldigvis står det ikke helt så slemt til hos alle virksomheder. Alligevel var oplevelser a la ovenstående noget mange auditorer kunne fortælle om når de kom hjem fra audit i mere eller mindre grad. 

De nye ISO standarder kræver, at ledelsessystemet understøtter virksomheden i at nå sine overordnede strategiske mål, at virksomheden forholder sig til sin kontekst og sine interessenter og arbejder målrettet på at minimere risici – konkrete såvel som mere overordnede forretningsmæssige risici.

Kvalitetslederuddannelsen klæder dig på til at kunne håndtere fremtidens udfordringer som kvalitetsleder eller kvalitetsansvarlig. Dette vil din virksomhed også få gavn af, da du efter uddannelsen vil kunne arbejde endnu mere struktureret, målrettet og resultatorienteret og ikke mindst vil kunne bidrage til, at kvalitetsarbejdet får fornyet opmærksomhed fra topledelsen.

Uddannelsen ruster dig til, at imødekomme de nye krav i de nye ISO standarder, hvor kravet netop er, at ledelsessystemet skal understøtte virksomhedens overordnede strategiske retning.

Uddannelsen har fokus på både metode og værktøjer og går i dybden med alle de udfordringer, du som kvalitetsansvarlig står med til dagligt.

Læs mere om kvalitetslederuddannelsen her: www.kvalitetsleder.dk