Skip to content

IATF 16949 - Kvalitetsledelse i bilindustrien

Vis din evne til at opfylde kundernes krav på en effektiv måde.

IATF 16949-standarden, der er specifik for bilindustrien, indeholder proceskrav til kvalitetsledelsessystemer, der fremmer løbende forbedringer, forebyggelse af fejl og reduktion af variation og spild i forsyningskæden.

Certificering til IATF 16949 er ofte en forudsætning for en kontrakt og beviser, at din virksomhed er blevet revideret og fundet i overensstemmelse med kravene i standarden.

Hvad er IATF 16949?

Standarden blev udviklet i fællesskab af medlemmerne af International Automotive Task Force (IATF) og indsendt til godkendelse og offentliggørelse i Den Internationale Standardiseringsorganisation (ISO).

IATF 16946 er baseret på ISO 9001 og nationale kvalitetsstandarder for bilindustrien og kan nemt integreres med andre ledelsessystemstandarder. Mens ISO 9001 fokuserer på kundetilfredshed, fokuserer IATF 16949 på kundespecifikke krav, der vedrører løbende forbedringer, forebyggelse af fejl og reduktion af variation og spild i forsyningskæden. Den muliggør en løbende proces, der hjælper med at identificere, rapportere og forbedre områder af dit ledelsessystem og relevante forretningsprocesser.

Standarden gælder for alle organisationer, der fremstiller komponenter, samlinger og dele til levering til bilindustrien, og den dækker hele forsyningskæden på verdensplan.

Fordele ved at blive certificeret

Certificering er ofte en forudsætning for indgåelse af en kontrakt. En leverandør med et IATF 16949-certifikat udstedt af DNV er automatisk optaget i den tilsvarende verdensomspændende database. Den bruges udelukkende af Original Equipment Manufacturers (OEM'er) til at holde sig opdateret om deres leverandørers certificeringsstatus og ydeevne.

IATF 16949-certificering hjælper virksomheder:

  • Forbedre processer og produktkvalitet.
  • Reducerer behovet for flere revisioner af anden og tredjepart
  • Styrk selvtilliden, når du byder på globale indkøbskontrakter
  • Sikre troværdighed, når der bydes på indkøbskontrakter
  • Reducere produktionsvariationer og forbedre produktionseffektiviteten, hvilket kan have en positiv indvirkning på bundlinjen

Kom godt i gang

Før du søger om certificering, skal du implementere et effektivt kvalitetsledelsessystem, der overholder kravene i IATF 16949-standarden. Som et akkrediteret tredjepartscertificeringsorgan kan DNV støtte dig på alle områder fra uddannelse til værktøjer til selvevaluering, gap-analyse til certificering.

Få mere at vide om, hvordan du kommer i gang med at blive certificeret.

Mere information

  IATF 16949

IATF 16949

Download vores brochure (engelsk).

  Kurser hos DNV Business Assurance

Kurser hos DNV Business Assurance

Relevant indsigt i et aktivt læringsmiljø.

  Din merværdi

Din merværdi

Få mere at vide om den digitale kundeoplevelse.

 

ViewPoint

Indsigt fra vores globale undersøgelser.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig og modtag vores nyhedsbreve.