Om Audit af fødevaresikkerhedssystemer
Målgruppe:
Kurset henvender sig til dig, der deltager i at udvikle et HACCP-system eller udfører interne audits eller leverandøraudits. Et effektivt HACCP-system er en forudsætning for at forebygge fejl i forhold til fødevaresikkehed. Det er et krav i lovgivningen, samt indgør i alle certificeringsstandarder indenfor fødevarer og foder. Disse standarder kan f.eks. være FSSC22000, ISO22000, BRC, IFS, GMP+ eller andre. Det er en fordel, hvis du allerede har et grundlæggende kendskab til HACCP-systemets opbygning.
Målgruppe:
Efter kurset kan du planlægge og udføre audits af et HACCP-system og rapportere om det.
Indhold:
På kurset kommer vi blandt andet omkring disse temaer:
- Rundt om HACCP efter Codex Alimentarus
- Audits af HACCP-systemet
- Vurdering af systemets opbygning
- Evaluering af risiko og risikoreducerende foranstaltninger
- Vurdering af forudsætninger og kritiske kontrolpunkter (CCP’er)
- Validering og verificeringsaktiviteter
- Rapportering og opfølgning
På kurset veksles der mellem undervisning og gruppeøvelser.