Skip to content

Audit af fødevaresikkerhedssystemer

På dette kursus lærer du at gennemføre målrettede audits, som viser, at HACCP-systemet er udarbejdet i overensstemmelse med Codex Alimentarus.

Om Audit af fødevaresikkerhedssystemer

Målgruppe:

Kurset henvender sig til dig, der deltager i at udvikle et HACCP-system eller udfører interne audits eller leverandøraudits. Et effektivt HACCP-system er en forudsætning for at forebygge fejl i forhold til fødevaresikkehed. Det er et krav i lovgivningen, samt indgør i alle certificeringsstandarder indenfor fødevarer og foder. Disse standarder kan f.eks. være FSSC22000, ISO22000, BRC, IFS, GMP+ eller andre. Det er en fordel, hvis du allerede har et grundlæggende kendskab til HACCP-systemets opbygning.

Målgruppe:

Efter kurset kan du planlægge og udføre audits af et HACCP-system og rapportere om det.

Indhold:

På kurset kommer vi blandt andet omkring disse temaer:

  • Rundt om HACCP efter Codex Alimentarus
  • Audits af HACCP-systemet
  • Vurdering af systemets opbygning
  • Evaluering af risiko og risikoreducerende foranstaltninger
  • Vurdering af forudsætninger og kritiske kontrolpunkter (CCP’er)
  • Validering og verificeringsaktiviteter
  • Rapportering og opfølgning

På kurset veksles der mellem undervisning og gruppeøvelser. 

Om Audit af fødevaresikkerhedssystemer

Målgruppe:

Kurset henvender sig til dig, der deltager i at udvikle et HACCP-system eller udfører interne audits eller leverandøraudits. Et effektivt HACCP-system er en forudsætning for at forebygge fejl i forhold til fødevaresikkehed. Det er et krav i lovgivningen, samt indgør i alle certificeringsstandarder indenfor fødevarer og foder. Disse standarder kan f.eks. være FSSC22000, ISO22000, BRC, IFS, GMP+ eller andre. Det er en fordel, hvis du allerede har et grundlæggende kendskab til HACCP-systemets opbygning.

Målgruppe:

Efter kurset kan du planlægge og udføre audits af et HACCP-system og rapportere om det.

Indhold:

På kurset kommer vi blandt andet omkring disse temaer:

  • Rundt om HACCP efter Codex Alimentarus
  • Audits af HACCP-systemet
  • Vurdering af systemets opbygning
  • Evaluering af risiko og risikoreducerende foranstaltninger
  • Vurdering af forudsætninger og kritiske kontrolpunkter (CCP’er)
  • Validering og verificeringsaktiviteter
  • Rapportering og opfølgning

På kurset veksles der mellem undervisning og gruppeøvelser. 

Mere information

  Alle kurser inden for fødevareområdet

Alle kurser inden for fødevareområdet

Se hele vores udvalg af kurser her

  Certificering inden for fødevareområdet

Certificering inden for fødevareområdet

  Den nye ISO 22000

Den nye ISO 22000

Forbered der på ændringerne i den nye ISO 22000:2018

Interne kurser for din virksomhed

Kontakt os